donderdag 6 maart 2014

Bewust koken: zoete aardappelcurry met boerenkool

Gisteren kwam er een vriendin langs met wie ik samen wat lekkers kookte. Nu is de truc natuurlijk om een budgetmaaltijd te koken zonder dat je het proeft. Dat is met deze curry wel gelukt!

Diepvries boerenkool & spinazie zijn goedkope vitaminebommetjes: voor ongeveer 50 cent heb je een pak van een halve kilo.  Je kunt het aan allerlei gerechten kunt toevoegen. Zo heb je gelijk je groentjes weer binnen! Ik hoop hier binnenkort dan ook meer lekkere en originele ideeën met deze eind-van-de-maandgroente te posten.

Dit recept is voor 4 personen en kost ongeveer 1 euro per persoon. Als je echt krap zit kun je ook de zoete aardappel door wortel vervangen, maar dat maakt het wel minder lekker als je het mij vraagt. Wij hebben er van genoten en ik heb 2 porties ingevroren voor later!

  • 250 gram zilvervlies rijst
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels (Thaise) currypasta
  • 500 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes/plakjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 400 milliliter water
  • 200 gram rode linzen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 pak diepvriesboerenkool, ontdooid
  • 1 bosje verse koriander, fijngesneden
  • evt. sap van een limoen
  • zout & chilipoeder naar smaak

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui een paar minuten. Pers de knoflook er boven uit, bak 1 minuutje mee en roer dan de currypasta erdoor. Voeg de zoete aardappel en kokosmelk toe. Vul het blik kokosmelk opnieuw met (heet) water om zo nu en dan toe te voegen als de boel te droog wordt. Voeg de rode linzen, laurierblad, komijn en koriander toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat zo'n 20 minuten zachtjes koken.

Proef of de zoete aardappel gaar is geworden en of er nog zout/chilipoeder door het gerecht moet. Verwarm ook de boerenkool en verse koriander nog even mee. Besprenkel met limoensap en serveer met de rijst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten